YENİLEME 1-İngiltere uçak kabinlerinde elektronik cihaz yasağının kaldırılacağını Türk makamlara bildirdi-Diplomatik kaynaklar
(Duncan ve Johnson’ın Çavuşoğlu’nu aradığı bilgisi ile yenilendi)
ANKARA, 20 Temmuz (Reuters) – Diplomatik kaynaklar, İngiltere’nin uçak kabinlerinde elektronik cihaz yasağının kaldırılacağını Türk makamlara bildirdiğini kaydetti.
ABD Mart ayında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bir dizi ülkeden gelen uçuşlarda, bomba düzeneği taşıyabileceği gerekçesiyle cep telefonundan büyük cihazların kabin içine alınmasını yasaklamış, ardından İngiltere de benzer bir adım atmıştı.
Reuters’a bilgi veren diplomatik kaynaklar, İngiltere’nin Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak İngiliz makamlarının yaptığı değerlendirmenin ardından yasağın kaldırılacağını söylediğini belirtti.
ABD, 5 Temmuz tarihinde Türkiye’den ABD’ye yapılan uçuşlarda Mart ayında başlatılan kabin içi elektronik cihaz yasağını kaldırmıştı.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ABD’nin yasağı kaldırma kararının ardından İngiltere’nin de benzer bir adım atmasının beklendiğini açıklamıştı.
Kaynak: http://tr.investing.com/news/borsa-haberleri/yenileme-1-ingiltere-u%C3%A7ak-kabinlerinde-elektronik-cihaz-yasa%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n-kald%C4%B1r%C4%B1laca%C4%9F%C4%B1n%C4%B1-t%C3%BCrk-makamlara-bildirdi-diplomatik-kaynaklar-499234